Buitenschilderwerk

Wat is buitenschilderwerk?

Wat is buitenschilderwerk, hoe werkt het en wanneer moet het buitenschilderwerk uitgevoerd worden? Buitenschilderwerk is al het schilderwerk dat gedaan wordt aan de buitenkant van uw bedrijfspand of woning. Aangezien dit de buitenkant van uw woning of bedrijfspand betreft, is dit onderhevig aan de weersomstandigheden. De mate waaraan uw woning of bedrijfspand is blootgesteld aan de weersomstandigheden zorgen ervoor dat het buitenschilderwerk eerder uitgevoerd dient te worden.

Waarom moet buitenschilderwerk uitgevoerd worden?

Buitenschilderwerk zal met enige regelmaat uitgevoerd moeten worden. Niet alleen is de buitenkant van uw woning of bedrijfspand de eerste indruk die u achterlaat bij uw klanten of bezoekers, een goed onderhouden exterieur is belangrijk voor de goede staat van het pand. Door de juiste kleuren te gebruiken, worden de goede punten van het huis of bedrijfspand extra benadrukt. Goed uitgevoerd buitenschilderwerk is dan ook erg belangrijk voor meerdere redenen.

Het zorgt ervoor dat uw pand goed beschermt is en blijft tegen de weersomstandigheden, maar ook tegen bijvoorbeeld houtworm en houtrot, schimmels of waterschade. Alle reden om gedurende een bepaalde periode het buitenschilderwerk onder handen te nemen voor een optimaal resultaat.

Soorten buitenschilderwerk

Wat is buitenschilderwerk precies? Onder buitenschilderwerk wordt verstaan al het schilderwerk aan de buitenkant van uw woning of bedrijfspand. Afhankelijk van hetgeen geschilderd dient te worden, kan er gebruik gemaakt worden van verschillende materialen en technieken. In geval van buitenschilderwerk kan u denken aan:

  • Deuren
  • Kozijnen
  • Garages, schuren en bijgebouwen
  • Schuttingen en buitenmuren
  • Gevels
  • Dakkapellen

Afhankelijk van de staat van het buitenschilderwerk, worden de kosten voor u berekend.

Uitbesteden van buitenschilderwerk

Over het algemeen vinden de meeste mensen het uitvoeren van buitenschilderwerk een vervelende klus. Logisch ook, want het is vaak een tijdrovende en lastige klus. Buitenschilderwerk vergt andere technieken dan de binnenkant van uw huis. Bovendien zijn vaak steigers nodig om de hogere gedeelten te kunnen bereiken. Dit is vaak een brug te ver om het zelf op te pakken. De deskundige schilders van Kaap Schilders draaien hun hand hiervoor niet om.

Naast het gemak dat het u geeft wanneer u uw buitenschilderwerk uitbesteedt aan professionele schilders, levert dit ook hoogwaardige kwaliteit op. Deugdelijke en professionele materialen dienen gebruikt te worden bij de slijtage gevoelige onderdelen van buitenschilderwerk. Alles wat er nodig is om de buitenkant van uw woning of bedrijfspand in goede staat op te leveren, wordt door ons uitgevoerd, en dat zijn een aantal taken zoals u hieronder kunt lezen. 

Het voordeel van het inschakelen van professionele schilders voor uw buitenschilderwerk is naast kwaliteit, het gebruik van deskundige materialen en technieken, betaalbare kosten en snelheid. Want eerlijk, wanneer u eindelijk de knoop heeft doorgehakt om zelf aan de slag te gaan, moet het ook buitenschilderwerk ook daadwerkelijk uitgevoerd worden, en hoe past dat in uw drukke leven? Niet alleen horen we dit veel de afgelopen jaren, het is ook veel gebruikelijker dan ‘vroeger’ om dergelijk grote klussen als het buitenschilderwerk uit te besteden aan professionals.

Gelukkig hoeft het buitenschilderwerk niet jaarlijks uitgevoerd te worden, maar dient u dit wel met enige regelmaat uit te voeren. 

Hoe vaak moet het buitenschilderwerk vernieuwd worden?

Wilt u een goed onderhouden buitenkant van uw woning of bedrijfspand hebben, dan zal er met enige regelmaat onderhoud uitgevoerd moeten worden. U kiest zelf met welke periode het buitenschilderwerk vernieuwd dient te worden. 

Goed en regelmatig uitgevoerd onderhoud is belangrijk, maar u hoeft dit niet te overdrijven. Een keer in de zoveel jaar is prima. Om een mooie uitstraling te behouden, en de kwaliteit op peil te houden, kunt u het beste kiezen voor steeds een zelfde periode waarin het onderhoud wordt uitgevoerd. De periode waarbinnen het schilderwerk vernieuwd kan worden, ligt doorgaan tussen de 5 en 8 jaar. Dit is een periode met een marge. Waarom? Omdat elk huis of bedrijfspand anders wordt beïnvloed door de weersomstandigheden, en daardoor eerder of later nieuw onderhoud nodig heeft.

Wat doet een buitenschilder

Wanneer de beslissing is gemaakt om het buitenschilderwerk te gaan vernieuwen, vraagt u zich af moeten we dit zelf doen of laten we dit doen door een professional? Welk verschil kan een professionele schilder maken en wat doen ze precies? Wij begrijpen dat het voor u wellicht onduidelijk kan zijn wat een buitenschilder doet. Daarom hebben we onze werkzaamheden als buitenwerk schilder op een rijtje gezet, zodat u precies weet wat deze werkzaamheden zijn:

Advies buitenschilderwerk

Elke ervaren schilders kijken we met u mee naar uw woning of bedrijfspand. U krijgt van ons professioneel advies over de mogelijkheden. Wat kan er wel, en wat kan er niet. Ook over kleurgebruik denken we met u mee. Hoe zit het met de materialen of technieken die nodig zijn en wat is er nog meer nodig naast een verfbeurt om het juiste resultaat op leveren? Op basis van dit advies kunt u uw keuze maken en kiezen voor het een of het ander.

Voorbereiden 

De voorbereiding is de eerste fase in het buitenschilderwerk. Gelet op de staat van de ondergrond en de overige werkzaamheden, zal een bepaalde voorbereiding moeten plaatsvinden. Zo kan de ondergrond schoongemaakt moeten worden, geschuurd of ontvet. Ook houden we rekening met de directe omgeving en zullen we deze beschermen waar mogelijk. Ook oude verfresten of overige zaken zullen verwijderd moeten worden voordat we kunnen beginnen aan het buitenschilderwerk.

Herstellen 

Wanneer de feitelijke buitenschilderwerkzaamheden worden uitgevoerd, of terwijl we bezig zijn met de voorbereidingen komen we in aanraking met houtwerk wat hersteld dient te worden. Dit is bijvoorbeeld hout dat rot is, of aangetast. Wanneer we dit hout niet behandelen of vervangen, zal u niet het beste resultaat krijgen. Sterker nog, dergelijke problemen werken door en zorgen voor verergering waardoor u heel snel alsnog herstelwerkzaamheden nodig heeft én daar bovenop een nieuwe laag verf. Beter in een keer goed aanpakken dan twee keer half is ons motto.

Feitelijk buitenschilderwerk uitvoeren

Dit is het werk wat u van ons verwacht: de feitelijke buitenschilderwerkzaamheden. Het opsmeren van de verf. De vakkundige schilders van Kaap Schilderwerken verstaan hun vak goed, en leveren altijd strak schilderwerk op. Door de juiste werkzaamheden kunt u nog jaren genieten van uw buitenwerk.

Nazorg

De nazorg is de laatste fase, en gaat in nadat het buitenschilderwerk is opgeleverd. Onder nazorg wordt verstaan het plegen van onderhoud en het bieden van garantie. We zullen altijd met u de garanties bespreken (dit is afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden) en het onderhoud wat daarna uitgevoerd dient te worden, ook in het kader van de garanties. Onderhoud kunt u zelf uitvoeren, maar u kunt het ook aan ons overlaten. Wij zullen u in een dergelijk geval een nieuwe offerte doen toekomen.

Welke techniek is het best?

De schilders van Kaap Schilderwerken bepalen welke technieken voor u het beste resultaat geven, gelet op de omstandigheden van uw geval. Veelal wordt gekozen voor de vertrouwde kwast en verfroller, maar in sommige gevallen kunnen we gebruik maken van andere technieken. Er is niet een bepaalde techniek voor buitenschilderwerk het best. Nee, dit is afhankelijk van uw wensen, de ondergrond, en de omstandigheden die een rol spelen. We kunnen ook gebruik maken van nieuwere technieken zoals bijvoorbeeld het spuiten van verf, mits dit mogelijk is in uw situatie.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat wij voor uw buitenschilderwerk kunnen betekenen? Via deze link kunt u met ons contact opnemen en een offerte aanvragen. Wij zullen na ontvangst zo snel mogelijk contact opnemen met u en een vrijblijvende offerte toesturen. Deze prijs kan op enig moment nog aangepast worden nadat we uw locatie hebben bekeken. Het kan immers zijn dat er sprake is van een bepaalde ondergrond die een andere behandeling nodig heeft, of dat herstelwerkzaamheden nodig zijn. We zullen een offerte op maat opstellen zodra we uw buitenschilderwerk met eigen ogen hebben bekeken.

Is jouw vraag niet beantwoord?