Binnenschilderwerk

Wat doet een binnenschilder?

Wanneer de beslissing is gemaakt om het binnenschilderwerk te gaan vernieuwen rijst de vraag doen we het zelf of besteden we het uit? Wat doet een binnenschilder nou eigenlijk precies? Daarom hebben we voor u even op een rijtje gezet wat onze werkzaamheden als binnenwerk schilder inhouden:

Adviseren

Elke ervaren schilder kijkt met u mee. Wij geven u deskundig advies. Wat is er bij u wel of niet mogelijk, welke kleuren passen er het beste. Wat voor type verf heeft u nodig voor het beste resultaat? Maar ook: wat moet er nog meer gebeuren om het voor u perfecte plaatje op te leveren? Op basis van ons advies maakt u de keuze voor het binnenschilderwerk.

Voorbereiden

Dit is de eerste stap in de uitvoering van het binnenschilderwerk. Afhankelijk van de situatie dient de ondergrond geprepareerd te worden. Hierbij kunt u denken aan het schoonmaken, ontvetten of schuren van de ondergrond. Ook het afdekken van de directe omgeving (vloeren, meubels, etc.) valt hieronder. Het kan echter zijn dat er nog oude verf- of behang resten aanwezig zijn, welke eerst verwijderd moeten worden voordat het echte schilderwerk kan beginnen.

Herstellen

Voorafgaand, of soms tijdens het feitelijk binnenschilderwerk, zijn er onvoorziene omstandigheden zoals houtwerk dat hersteld dient te worden. Worden deze kleine herstelwerkzaamheden niet uitgevoerd, zal u niet het gewenste resultaat krijgen. Uiteraard zullen wij u hierover ook adviseren, en met onze beste materialen en technieken de herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Feitelijk binnenschilderwerk uitvoeren

Dit is de stap waar het schildersvak wordt uitgeoefend. Onze ervaren en deskundige schilders schilderen uw binnenschilderwerk binnen afzienbare tijd en leveren strak schilderwerk op. Een nieuwe verflaag tovert uw binnenschilderwerk om tot een plaatje. U heeft nog vele jaren plezier.

Nazorg bieden

Wanneer het binnenschilderwerk is opgeleverd, begint de nazorg. Wij leveren altijd kwaliteit, daar staan wij voor. Daarom bieden wij ook nazorg. Onder nazorg verstaan wij garanties en eventueel onderhoud dat nog uitgevoerd dient te worden. Hiervoor kunt u diverse diensten bij ons afnemen zoals bijvoorbeeld monitoring, of een onderhoudscontract.

Welke techniek voor binnenschilderwerk is het best?

De schilders van Kaap Schilderwerken beoordelen steeds per geval welke technieken voor u het beste resultaat opleveren. In de meeste gevallen maken we gebruik van verfkwasten en -rollers. Soms kan het zijn dat er beter gebruik kan worden gemaakt van spuiten. Dit betekent wel dat de ondergrond glad dient te zijn en dat de directe omgeving goed afgeplakt dient te worden. Uiteraard valt dit voor ons onder de voorbereiding. Mochten wij hierbij onregelmatigheden constateren, zullen we met u bespreken welke techniek het beste resultaat oplevert.

Offerte aanvraag binnenschilderwerk

Bent u na het lezen van deze enthousiast geworden om uw binnenschilderwerk uit te besteden aan de deskundige schilders van Kaap Schilderwerken? Neem dan contact met ons op. Via het formulier op deze pagina kunt u uw gegevens achterlaten waarna wij contact met u zullen opnemen. Voor een offerte op maat komen wij altijd even langs om uw binnenwerk te inspecteren. Op basis van de staat van het binnenwerk en uw wensen stellen we een passende offerte op maat op.