Waarom kiezen voor een erkend schildersbedrijf?

Wanneer u op zoek bent naar een schilder om uw huis of bedrijfspand te laten schilderen, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende schildersbedrijven actief op de markt en niet elk bedrijf levert dezelfde kwaliteit en service. Een goede keuze maken kan daarom een lastige opgave zijn.

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een schildersbedrijf is het kiezen voor een erkend schildersbedrijf. Een erkend schildersbedrijf voldoet aan bepaalde eisen en kwaliteitsnormen en is aangesloten bij een brancheorganisatie. Dit biedt vele voordelen zoals het leveren van hoogwaardig kwalitatief schilderwerk, dat er veilig wordt gewerkt en dat er gebruik wordt gemaakt van duurzame verfsoorten en materialen. Daarnaast beschikt een erkend schildersbedrijf over vakmensen met veel ervaring en kennis van zaken. Zij weten precies welke verfsoorten en materialen het beste geschikt zijn voor jouw specifieke situatie en kunnen je voorzien van professioneel advies.

Lees hieronder verder waar u op moet letten bij het maken van een keuze voor een bepaald schildersbedrijf en hoe u er zeker van kunt zijn dat u kwalitatief hoogwaardig schilderwerk van een erkend schildersbedrijf ontvangt.

Wat betekent een erkend schildersbedrijf?

Om verschillende redenen kunt u besluiten om de schilderswerkzaamheden aan uw huis door een (erkend) schildersbedrijf uit te laten voeren. Bovendien wilt u een bepaalde kwaliteit en bent u zelf in staat om perfect schilderwerk op te leveren? Het inschakelen van een professionele partij kan u datgene geven waar u naar op zoek bent.

Wat is dan het verschil tussen een “gewoon” schildersbedrijf en een erkend schildersbedrijf? Een erkend schildersbedrijf werkt veilig en gebruikt duurzame verfsoorten en materialen. Dit in tegenstelling tot een gewoon schildersbedrijf, dat deze kwaliteitsnormen niet hoeft te volgen en mogelijk minder ervaring en kennis van zaken heeft, waardoor de kwaliteit van het schilderwerk minder hoog kan zijn. Een erkend schildersbedrijf als Kaap Schilderwerken beschikt over vakmensen met veel ervaring en kennis van zaken en levert uitsluitend hoogwaardig kwalitatief schilderwerk.

Welke keurmerken zijn er voor een erkend schildersbedrijf?

Er zijn verschillende keurmerken voor schildersbedrijven in Nederland. Hieronder vindt u de belangrijkste schilders keurmerken:

  1. OnderhoudNL Garantie: Dit keurmerk wordt verstrekt aan schildersbedrijven die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van OnderhoudNL, de brancheorganisatie voor schildersbedrijven in Nederland. Schildersbedrijven met dit keurmerk leveren hoogwaardig kwalitatief schilderwerk en geven garantie op het uitgevoerde werk.
  2. Betere Schilder: Dit keurmerk wordt verstrekt aan schildersbedrijven die voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van vakmanschap, service en garantie. Het keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke Stichting Betere Schilder.
  3. AF-Erkend: Dit keurmerk wordt verstrekt aan schildersbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen van de AF-Erkenningsregeling. Dit keurmerk garandeert vakmanschap, kwaliteit en service.
  4. VCA-certificaat: Dit certificaat is geen keurmerk voor schildersbedrijven, maar geeft wel aan dat het bedrijf veilig werkt en aandacht heeft voor gezondheid en milieu.

Het is verstandig om bij het kiezen van een schildersbedrijf te letten op een of meer van deze keurmerken, omdat deze garanderen dat het bedrijf aan hoge kwaliteitseisen voldoet.

Wat is de kwaliteit zonder schilders keurmerk?

Hoewel een schilders keurmerk kan helpen bij het selecteren van een betrouwbaar en professioneel schildersbedrijf, betekent het ontbreken van een keurmerk niet per se dat het bedrijf niet goed is. Er zijn verschillende redenen waarom een schildersbedrijf ervoor kiest om geen keurmerk aan te vragen, bijvoorbeeld omdat ze zich liever richten op andere aspecten van hun bedrijfsvoering.

Sommige schildersbedrijven richten zich bijvoorbeeld meer op nichemarkten, waar een keurmerk niet zo belangrijk is. Ze hebben wellicht een vaste klantenkring en kunnen zich richten op het leveren van maatwerk en persoonlijke service, zonder zich bezig te hoeven houden met keurmerken.Daarnaast kan het voor kleinere schildersbedrijven financieel minder haalbaar zijn om een keurmerk aan te vragen. Het kost tijd en geld om aan alle kwaliteitseisen te voldoen en de benodigde documentatie aan te leveren. Tot slot kan een keurmerk ook een momentopname zijn en niet per se garanderen dat het schildersbedrijf altijd kwaliteit levert. Het is daarom belangrijk om bij het selecteren van een schildersbedrijf niet alleen te kijken naar keurmerken, maar ook naar referenties, portfolio’s en ervaring.

Kortom: het ontbreken van een schilders keurmerk hoeft niet per se te betekenen dat het schildersbedrijf niet goed is. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bedrijf ervoor kiest om geen keurmerk aan te vragen en het is belangrijk om ook andere aspecten van het bedrijf te bekijken bij het maken van een keuze.

Contact

Zoekt u een professioneel en ervaren schildersbedrijf? Wij kijken ernaar uit om uw project te helpen realiseren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.